Verslag AMC meeting, 6 mei 2007


Eindelijk was het dan zover, zondag 6 mei vroeg op pad gegaan. Om 08:00 uur uit Den Haag vertrokken, ik ben op gehaald door Pedro met alsnog de Javelin (joepie). Die had een paar dagen vooraf nog wat problemen, maar gelukkigis alles goed gegaan. Om ongeveer 11:00 uur waren we in  Berlikum aangekomen. Klaas was reeds bezig bij het museum de autoís voor die dag buiten aan het  zetten. We parkeerde de auto voor een grote loods.

Wytze was iets later dan ons aanwezig en we gingen ons voorbereiden op de dingen die komen gingen. Al gauw arriveerde de eerste. Epy Huisman,  die was op de motor gekomen. Ik had ondertussen even een rondje gemaakt door het museum (was er zelf nog nooit geweest) en was onder de indruk van al de autoís die daar binnen stonden.

Toen kwam Pedro naar mij toe en vertelde dat er een Zweed was gekomen met een Pacer!
Ik naar buiten toe, mezelf even voorgesteld aan de Zweed. Een zeer mooie Pacer, daarna arriveerde er een AMC Spirit en een Nash Metropolitan ook erg fraai. Ik was blij verrast door de aanwezigheid van AMC-erís die ik nog nooit eerder had uitgenodigd en toch aanwezig waren.
Vervolgens arriveerde de volgende met een groene Javelin, Ep Rood. Deze had ook nog wat AMC-spullen meegebracht.

Daarna kwamen de volgende met een '72er Javelin en een Ambassador Station uit 1969.
Deze donkerrode Javelin was de eerste nederlandse Javelin die ik vond op het internet en had deze auto nog nooit eerder in het echt gezien. Erg mooie auto ook de Ambassador was net klaar na een restauratie. Daarna arriveerde er weer twee Javelins, een blauwe met een Pierre Cardin interieur en een oranje 1970 Javelin. Ook kwamen er diverse mensen zonder hun AMC, deze wilde dit spektakel niet missen. Erg gaaf dat ze toch wilde komen aangezien Berlikum niet echt centraal ligtÖ

Daarop volgde er nog twee Javelinís, een zwarte '70er Javelin en ook nog een rode '71er Javelin, 
Deze laatste waren helaas erg vlug weer weg en heb niet de kans gehad om even een gesprekje aan te knopen. Ik liep steeds heen en weer en kreeg vervolgens een rondleiding in de onderdelen loods van Klaas, die had nog een heleboel restauratie objecten staan. Ik vond dit ook erg indrukwekkend heb daarvan voor mezelf een aantal fotoís van gemaakt.

Er kwam ook nog een AMC Eagle, deze zag er ook fraai uit heb alleen helaas geen kennis gemaakt met deze mensen. Toen arriveerde de laatste auto van die dag, een groene Javelin, ook een hele fraaie. De AMC-erís hadden de weg naar het museum gevonden en zaten aan tafeltjes elkaars ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie met een koek of broodje.
Deze catering was verzorgd door de fam. van Dijk en de fam. Wagenaar. Wij zijn zeer oprecht dankbaar voor deze gastvrijheid en willen hun dan ook bedanken voor alles wat ze geregeld hebben en voor de gratis toegang die dag in het museum!
Zonder deze mensen had dit alles niet zo soepel verlopen.
Ook gaat mijn dank uit naar alle AMC-erís die aanwezig waren op deze eerste AMC meeting.

Vervolgens nodig ik iedereen wederom uit om op de volgende meeting aanwezig te zijn. Ik hoop dat er dan nog meer AMC-erís aanwezig zullen zijn.

Deze volgende meeting zal zijn op de King Cruise in Muiden op 08-07-2007.
En nog een klein verzoekje...vergeet niet iets leuks in het gastenboek te schrijven!

Met vriendelijk groet,

Dave